Icardi fontos döntést hozott, hosszútávú szerződést írt alá – HIVATALOS

A Galatasaray az elmúlt szezonbeli kölcsönzés után immár végleg megszerezte gólerős támadóját…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A Galatasaray az elmúlt idénybeli kölcsön után végleg megszerezte Mauro Icardi játékjogát a Paris Saint-Germaintől, és 2026-ig szóló szerződést kötött vele.

A hírek szerint a 30 éves argentin támadót 10 millió euróért cserébe szerezték meg végleg a párizsiaktól.

Icardi annak idején közel egy évtizedet töltött a Serie A-ban a Sampdoria és az Inter játékosaként. Icardi összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának. Azonban 2019 nyarán hosszas huzavona végén került a párizsi klub alkalmazásába, ahol három idényt töltött 2022-ig.

Icardi minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 38 gólt szállított a francia klub színeiben, az utolsó szezonjában azonban sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott, tavaly nyáron pedig kölcsönben megváltak tőle. Mivel a jövője továbbra sem volt biztosított a csapatnál, így a PSG nem gördített akadályt a végleges távozása elé.

A szebb napokat is látott támadó nagyszerűen muzsikált az isztambuliaknál töltött kölcsön alatt, s 24 mérkőzésen 22 gólt szerzett a Süper Ligben, mellyel a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett.

Fociclub