Icardi visszatért a Galatasaray-hoz, hogy véglegesítse a szerződését

Az elmúlt szezont a Galatasaray-nál kölcsönben töltő argentin támadó visszatért Isztambulba, hogy tárgyalásokat folytasson régi-új klubjával…

(Photo by BSR Agency/Getty Images)

A Galatasaray hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy a klub által az elmúlt idényben kölcsönben foglalkoztatott Mauro Icardi megérkezett Isztambulba, hogy szerződése véglegesítéséről tárgyaljanak.

A 30 éves argentin támadó az előző szezonban a Paris Saint-Germaintől kölcsönben játszott a török csapatban, a hírek szerint 10 millió euróért cserébe szerezhetik meg őt végleg a párizsiaktól. A Galata reményei szerint napokon belül hivatalosan is bejelenthetik a játékos szerződtetését.

Icardi annak idején közel egy évtizedet töltött a Serie A-ban a Sampdoria és az Inter játékosaként. Icardi összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának. Azonban 2019 nyarán hosszas huzavona végén került a párizsi klub alkalmazásába, ahol három idényt töltött 2022-ig.

Icardi minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 38 gólt szállított a francia klub színeiben, az utolsó szezonjában azonban sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott, tavaly nyáron pedig kölcsönben megváltak tőle. Mivel a jövője továbbra sem biztosított a csapatnál, így a PSG nem gördít akadályt a végleges távozása elé.

A szebb napokat is látott támadó nagyszerűen muzsikált az isztambuliaknál töltött kölcsön alatt, s 24 mérkőzésen 22 gólt szerzett a Süper Ligben, mellyel a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett.

Fociclub