Egyetemi Világjátékok – Három magyar érem már az első nap!

Grandiózus megnyitóval vette kezdetét július 28-án a 31. Egyetemi Világjátékok Csengtuban. Az eseményt Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke nyitotta meg a Dong’an Lake Sports Park Stadionban, ahol 113 nemzet 6 500 egyetemi sportolója vett részt. A magyar egyetemi csapatot a 163 fős delegációból 65 fő képviselte.

Az Egyetemi Világjátékok megnyitóján a magyar zászlót Pigniczki Fanni, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, aki ritmikus gimnasztika sportágban képviseli hazánkat és Ágh György vízilabdázó, a Kodolányi János Egyetem hallgatója vitte.

Az Egyetemi Világjátékok első napján három érem született. A magyar csapat első és második érmét a sportlövők szerezték. Bajos Gitta (Edutus Egyetem), Dénes Eszter (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és Lovász Dorina (Budapesti Gazdasági Egyetem)10 m-es légpuska csapatban, Fábián Sára (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) pedig női egyéni 10 m légpisztolyban szerzett ezüstérmet.

Judoban az első versenynapon egy bronzérem született Gyertyás Róza (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) révén, aki -52kg-ban a 16 között kikapott német ellenfelétől, de a vigaszágon folytathatta, ahol legyőzve kazah majd üzbég vetélytársát állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A férfi egyetemi vízilabda csapat eddig veretlenül várja a folytatást holnap a japánok ellen, miután 27:2-re legyőzte a szingapúriakat és 18:13-ra a német csapatot.

A Kovács Sebestyén (PTE), Huzsvár Erik (KRE), Molnár Dávid (PTE) egyetemi asztalitenisz csapat óriási meglepetést szolgáltatva 3:1-re legyőzte Dél-Koreát, Ciprust pedig 3:0-ra verte,ők holnap folytatják a csapatversenyüket.

Pigniczki Fanni (KRE) karikában és labdában az első helyen várja a folytatást buzogány és szalag egyéni gyakorlattal.

A holnapi napon a női egyetemi kosárlabda csapat ellenfele Japán lesz (az első mérkőzésükön a mieink 49:63-ra győzték le Argentínát).

Sportbanya.hu