Ricciardónak jót tesz, hogy újra F1-es autóba ülhet

Jól sikerült az F1-es mezőnybe való visszatérése Daniel Ricciardónak, hiszen bár pontot nem szerzett a Magyar Nagydíjon, de az időmérőn és a futamon is csapattársa, Yuki Tsunoda előtt végzett, ennél többet pedig elsőre nem is kérhetett volna.

Az ausztrál pilótának kapóra jön az, hogy a gyors visszatérés után rögtön back-to-back következik egy újabb futam, méghozzá a teljesen más jellegű Spa, így a nyári szünet előtt egy ilyen helyszínen is kipróbálhatja magát, ami hasznos lesz a még nem teljes visszarázódás szempontjából.

f1-hungaroring-thursday-14

„Boldog vagyok a back-to-back miatt: szerintem jól sikerült a rajt, és jó lesz alig pár nap múlva újra visszaülni az autóba. Ez felgyorsítja a tanulásomat és a fejlődésemet, az a terv, hogy ez fokozatosan megtörténik” – mondta Ricciardo a Belga Nagydíj előtt.

A pilóta 2014-ben meg is nyerte ezt a futamot, így emiatt is optimistán várja a hétvégét.

„Spa mindig kihívás, de ez az egyik legjobb pálya a versenynaptárban. Az időjárás is mindig faktor, de magabiztoasn állok elébe a magyarországi események után. Sok dolog miatt lehetek boldog, bár a futamon elkövettem pár hibát, de az utolsó etapra már kiegyensúlyozott voltam, és szerintem az első hétvégémtől nem kérhettem volna többet. Optimista akarok lenni, de közben azért a földön járok, mert tudom, hogy még sok mindent kell megtanulnom” – értékelt az autóval még csak ismerkedő ausztrál.

„Sprintformátum lesz hétvégén, ami azt jelenti, hogy elég sűrű lesz a program, és csak egy szabadedzés áll rendelkezésre az időmérő előtt. Sokkal több kört szeretnék teljesíteni, jól érezni magam, és megpróbálok pontot szerezni vasárnap.”

Formula.hu

Tagged: