Ekl-selejtező: magyar gólok és “idegenbeli” sikerek születtek

Az Európa-konferencialiga selejtező második fordulójának első mérkőzései között a magyar csapatok mellett egyes magyar légiósok csapatai is pályára léptek…

 

A háromszéki Sepsi OSK 2-0-s győzelmet aratott a párharc első mérkőzésén a CSZKA Szófia vendégeként, így előnyös helyzetből várhatja a hazai visszavágót. A gól nélküli első félidő után a Sepsi a második etap derekánál több olyan cserét is végrehajtott, amely végül kulcsfontosságúnak bizonyult. A csapat veterán gólvágója, a venezuelai Mario Rondón egy perccel a beállása után eredményes tudott lenni, majd a hajrában Rondón előkészítőként járult hozzá az ugyancsak csereként játékra jelentkező Varga Roland találatához, aki a kapus labdavesztése után a tizenhatoson kívülről ívelt az üres kapuba. A magyar válogatott egykori támadója az előző idényben összesen két gólt szerzett, most pedig máris meglőtte az elsőt. Csapata pedig kétgólos idegenbeli sikert aratott Szófiában.

CSZKA Szófia – Sepsi OSK 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Rondón (68.), Varga R. (81.)

A ciprusi AEK Larnaca 3-2-re diadalmaskodott a fehérorosz Torpedo Zogyino alkalmi otthonában Mezőkövesden. A ciprusiak magyar légiósa, Gyurcsó Ádám kihasználta a hazai levegőt és már a hatodik percben vezetéshez juttatta csapatát egy tizenegyesgóllal, majd később egy elfutás végén gólpasszt is jegyzett. Az AEK 45 perc után már 3-0-ra vezetett, a Torpedog azonban a második félidő derekánál három perc alatt szerzett két góllal visszajött a meccsbe és csak egyetlen góllal kapott ki.

Torpedo Zogyino – AEK Larnaca 2-3 (0-3)
Gólszerzők: Glushchenkov (70.), Essogo (73.), ill. Gyurcsó (6. – büntetőből), Casado (16.), Faraj (40.)

Fociclub