Távozott a Ferencváros kiegészítő szereplője – HIVATALOS

A Ferencváros francia támadó középpályása elhagyta a magyar bajnokot és visszatért egykori sikerei helyszínére, Belgiumba…

A belga élvonalba frissen feljutó RWD Molenbeek szerződtette a Ferencváros létszámfeletti légiósát, Xavier Mercier-t.

A 33 éves francia támadó középpályás tavaly nyáron került a Ferencvároshoz, ahol azóta 23 tétmérkőzésen egy gólt szerzett és öt gólpasszt kapott, de például az Európa-liga tavaszi folytatására be sem nevezték, így tavasszal már kizárólag a magyar bajnokikon szerepelhetett. Mercier korábban 2016 és 2022 között a Kortrijk, a Cercle Brugge és az OH Leuven labdarúgója volt a belga első osztályban.

Mercier a 2020-2021-es kiírásban 11 találatig és 15 asszisztig jutott, míg az ezt követő idényben 4 gólt és 14 gólpasszt hozott össze, így egymás után másodszor lett a bajnokság “gólpasszkirálya” és jelölték az év játékosa díjra is.

Ennek ellenére Magyarországon nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és a Fradi a nemzetközi kupaselejtezőkre sem nevezte már őt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Belgiumba, ráadásul egy történelmi klubba. Alig várom, hogy a pályán legyek és sok meccset nyerjek a csapattal” – mondta Mercier a visszatérést követően.

Fociclub