Távozik a Ferencváros kegyvesztett támadója – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a jelentős nyári átalakuláson keresztül menő Ferencváros létszámfeletti szélsője hamarosan elhagyhatja a csapatot…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint megszületett az egyezség arról, hogy a Ferencváros létszámfeletti csatára, Carlos Auzqui visszatér Argentínába és 2025 év végéig érvényes szerződést fog kötni a San Lorenzóval.

A 32 esztendős egykori Estudiantes-nevelésű szélső 2017-től a River Plate alkalmazásában állt, számtalan alkalommal adták őt kölcsön. A patinás egylet színeiben 42 tétmeccsen négy találatig és hat előkészítésig jutott. Auzqui az Huracán és a Lanús csapatainál töltött kölcsönt követően két évet töltött a Talleres Córdoba együttesében, ahol a 2021-es Liga Profesionalsorán alapembere volt a tabella harmadik helyén végző csapatnak, 22 mérkőzésen öt gól és három assziszt fűződött a nevéhez.

Auzqui másfél évvel ezelőtt került a Ferencvároshoz, azóta minden sorozatot figyelembe véve 33 találkozón öt gólt és két gólpasszt regisztrált a csapat színeiben. Az argentin légiós nem tudott alapember lenni a csapatban, az Európa-liga főtáblájára kitűzött keretbe nem is került be, ráadásul idén februárban ittasan okozott közúti balesetet.

Az NB I legutóbbi kiírásában 17 találkozón háromszor volt eredményes kiegészítő szereplőként.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

Fociclub