“Lenyűgözött Szoboszlai személyisége” – Rossi bemutatta az angoloknak az új igazolást

Miután Szoboszlai Dominik a közelmúltban a Liverpoolhoz szerződött, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egy angol forrásnak mutatta be a játékost…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az Inside Futbol részére adott interjúban ismertette Szoboszlai Dominik képességeit:

“Dominik érdekes játékosprofil, rendkívül fontos tagja lesz a Liverpoolnak. Megpróbálják újraépíteni a középpályát, és rá, valamint Alexis Mac Allisterre alapoznak, ami kiváló döntés. Biztos vagyok benne, hogy Dominik Liverpoolban megteszi a lépést, ami Európa-szerte elismert topjátékossá teszi.”

“Mikor először játszani láttam, még nem volt tizennyolc, de nem sokkal később már debütált a válogatottban. Elképesztő személyisége van, az első perctől lenyűgözött. Egy született vezető, aki roppant elszánt és tehetséges. Emberként és játékosként is sokat fejlődött az elmúlt egy évben, amiért rengeteget dolgozott, de nincs kétségem afelől, hogy ezután még többet fog” – tette hozzá a kapitány.

Rossi elmondta, hogy miért Szoboszlai lett a magyar válogatott csapatkapitánya: “Rengeteg okunk volt rá, hogy őt bízzuk meg a kapitányi karszalag viselésével és annak minden felelősségével. A legfontosabb a személyisége, a született vezetői mentalitása, amit már említettem. A jelent, de egyben a jövőt is néztük, számára pedig büszkeséget jelenthet, hogy ő viseli a karszalagot”.

“Nem szeretném elismerni, hogy szerepem van ebben. Dominik saját magának lehet főként hálás, kiskora óta dolgozik ezért. Magamat nem akarom reflektorfénybe helyezni, inkább a kulisszák mögött maradnék. Az viszont biztos, hogy Klopp a világ egyik legjobb edzője, és tud majd fejleszteni Szoboszlai játékán” – vélekedett a játékos érdemeiről.

“A Liverpool játékosának lenni valami egészen különleges, nagyszerű eredmény. Mindenki azt várja, hogy a legfontosabb labdarúgók közé lépjen a jövőben” – zárta mondandóját Marco Rossi kapitány.

Fociclub