Hazatért a magyar válogatott egykori játékosa – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az NB I-ből az előző idény végén kieső Budapest Honvéd szerződtette a korábbi magyar válogatott labdarúgót…

 

A Budapest Honvéd leigazolta a Slovan Bratislavától szerződése lejártával távozó korábbi magyar válogatott játékost, Holman Dávidot.

A 30 éves középpályás 2017-ben Debrecenből szerződött a Slovanhoz, amelynél évekig kulcsembernek számított, 141 tétmeccsen 31 gólt szerzett és 33 gólpasszt adott. Az elmúlt két szezonban azonban sérülései miatt limitáltan állhatott csapata rendelkezésére, egy ideje pedig egészségesen sem számítottak rá, így szerződése lejártával elhagyta a pozsonyiakat.

Az egykori ötszörös magyar válogatott futballista a 2022-2023-as idényben mindössze négy meccsen lépett pályára a bajnokságban, legutóbb március 12-én kapott lehetőséget a Zsolna elleni bajnokin.

“Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy ilyen nagy múltú, patinás egyesülethez igazolhattam. Már az első egyeztetések után éreztem, hogy különleges helyre érkeztem. Fontos szempont volt a klubváltásom kapcsán, hogy olyan közegben folytassam, ahol igazán labdarúgónak érzi magát az ember, Kispest erre talán a legideálisabb terep. A fogadtatásom nagyon jó volt, Pinezits Máté szakvezetővel sokat beszélgettünk a futballfilozófiájáróés a terveiről, melyeket közel éreztem magamhoz. Most rajtam a sor, hogy bizonyítsak” – mondta Holman a klub hivatalos honlapján.

“Ilyen kaliberű labdarúgók szerződtetése mindig nagy fegyvertény. Nagyot léphetünk előre a játék több aspektusában, hiszen sokoldalú labdarúgóról beszélünk, egyben úgy érzem, hogy a sérülései után ez nagy lehetőség Dávid számára is, hogy újra felétse magát és meghatározó tagja lehessen a magyar futballközegnek, amelyre a képességei alapján érdemes” – tette hozzá Kun Gergely ügyvezető.

A másodosztályú Honvéd ezelőtt Adorján Krisztián (Budafok), Kálnoki-Kis Dávid (ZTE), Kovács Nikolasz (Paks) és Haragos Viktor (Monor) érkezését jelentette be.

Fociclub