Évek múlva dobbanthat igazán nagyot az Aston

Az idei szezon első harmadának legkellemesebb meglepetése kétségkívül az Aston Martin volt, ám a silverstone-iak az elmúlt időben mintha kissé visszaestek volna a fejlesztési versenyben – és bár nemrég felavatták a vadonatúj F1-es komplexumuk első fázisát, a csapat sztárpilótája, Fernando Alonso arra intett mindenkit, hogy ne várjon gyors eredményeket, ne várjon csodát az új központtól.

„Csodálatos volt látni az üzemet, ahogy az emberek a saját alkatrészeinket készítik az autóhoz” – nyilatkozta a spanyol, akit teljesen lenyűgözött az első látogatás. „Egészen idáig külső beszállítók készítették az autót, a karosszériát és mindent, szóval ez egy előrelépés. De azt hiszem még pár évnek el kell telnie, hogy minden elrendeződjön, és ki tudjuk hozni belőle a maximumot. Persze mindez egyúttal az Aston Martin ambícióit is mutatja, amire büszkének kell lennünk” – mondta Alonso.

stroll-alonso

Mike Krack csapatfőnök az új üzem kapcsán arról beszélt, mennyi ideig tarthat berendezkedniük új otthonukban: „Ha konkrét számot mondanék, heteket, hónapokat, akkor hazudnék. Nincs időnk egyáltalán, azonnal el kell kezdenünk, a költözés nem lehet kifogás semmire! Amikor meghoztuk ezt a döntést, tudtuk, hogy költöznünk kell majd, amit a lehető legjobban meg kell csinálnunk kifogáskeresés nélkül.

A fejlesztés következő üteme az új szélcsatorna létrehozása lesz, és már készülnek a tervek az eredeti gyárépület lecserélésére is, melyet a Jordan még 1992-ben épített meg – ennek helyén többek között egy logisztikai központ kap majd helyet.

Formula.hu

Tagged: