Argentin középpályás megszerzéséről tárgyal a Porto – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az FC Porto egyeztetéseket folytat a Boca Juniors húzóemberének szerződtetéséről…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo megerősítette, hogy az FC Porto vezetősége tárgyalásokat kezdeményezett a Boca Juniors elöljáróival Alan Varela esetleges leigazolásáról, de egyelőre nem történt áttörés az ügyben. A korábbi hírek szerint a “sárkányok” 9 millió eurót ajánlottak a játékosért, melyet a Buenos Aires-i csapat vezetősége kevesellt, így emelték az ajánlatot 9,5 millió euróra és további bónuszokra.

A 22 éves saját nevelésű védekező középpályás a 2020-as bemutatkozása óta 107 tétmérkőzésen lépett pályára különböző sorozatokban. Varela fiatal kora ellenére hamar alapembere lett a patinás a Bocának, a Liga Profesional 2023-as kiírásában eddig 22 meccsen lépett pályára és a Libertadores-kupában mind a hat csoportmeccsen szerepelt.

Neve mellé eddig két gól és három előkészítés társult, de elsődleges feladata a hátsó stabilitás és a támadások alapozása, melyeket remekül végez. Az elmúlt évek során tagja volt két Copa de la Liga Profesionalt, ill. egy-egy Liga Profesionalt és Copa Argentinát nyerő csapatnak.

Varela megszerzése iránt korábban egy másik portugál gigász, a Benfica is mutatott már érdeklődést.

Fociclub