Nagy mezőnyben, nagy feladat

Június utolsó hétvégéjén Magyar János a belgiumi Spa-Francorchamps-ban versenyezhetett. Az őrbottyáni versenyző egy ismeretlen pályán közel 30 fős mezőnyben állhatott rajthoz.

Szokatlan szabályok húzták keresztbe Magyar János belgiumi hétvégéjét. Hiába beszélünk egy nagy múltú forma 1-es pályáról a versenyre maximalizálták a zajhatárt. 

Fotó: Háfra Zsolt

 
„Át kellett építeni az autót, hogy ne legyen olyan hangos, mint gyárilag. Viszont így nem tudtuk végrehajtani azt, amit elterveztünk. Összességében az egyik szemem sír a másik nevet, de egy biztos ezen a pályán versenyezni tényleg egy élmény” – fogalmazott Magyar János.

Fotó: Háfra Zsolt

 
Két szabadedzés, egy időmérő és két futam várt a többszörös bajnok pilótának. Végül 10 ponttal távozott a pályáról. 

Fotó: Háfra Zsolt

 
„Az első futamon a 19. helyről rajtoltam, szépen haladtam felfelé, ám féltávnál ki kellett állnom. Emiatt a második futamon a rajtrács utolsó előtti rajtkockája volt az enyém. A kép hasonló volt a szombatihoz a 27. helyről indulva már a 14. helyen haladtam, amikor újra előjött ugyanaz a technikai probléma és ki kellett állnom. Ennek ellenére nem vagyok csalódott, megyünk tovább.”

Fotó: Háfra Zsolt

Magyar János számára a 2021-es szezon augusztus 21-22-én folytatódik a Slovakiaringen, ahol az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság mezőnyében állhat rajthoz.

XLsport