Értékes tapasztalatokkal gazdagodtak Pigniczkiék

Hazatért Japánból a ritmikus gimnasztikázók olimpiai válogatottja, amely tíz napot töltött a távol-keleti országban.

Februárban tíznapos edzőtáborban vett részt a magyar ritmikus gimnasztikázók olimpiai válogatottja a Japánban, az összetartás nagyon jól sikerült.

Ojama városába az olimpiai ciklus elején, azaz a 2017-ben eredményeik és életkoruk alapján meghatározott olimpiai válogatott keret tagjai utazhattak. Természetesen a kiutazók között volt az olimpiai kvótára is esélyes Pigniczki Fanni, aki elmondta: sosem tapasztalt szeretettel fogadták őket Japánban, ráadásul rengeteg pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak. Hab a tortán, hogy két napot tudtak közösen készülni a már kvótával rendelkező és a világ élvonalába tartozó japán csapattal is.

Pigniczki Fanni:Elképesztő élmény volt részt venni az edzőtáborban, már csak azért is, mert én alapvetően szeretem a japán kultúrát. Természetesen nem nyaralni mentünk, rengeteget gyakoroltunk, sokat tudtunk haladni a felkészüléssel. Két napot készülhettünk a japán válogatottal, amiből sokat tanultam, lenyűgöző a munkához való hozzáállásuk és az a fegyelem, amivel dolgoznak, ezt szeretném átültetni a saját edzéseimbe. Külön élmény volt számomra, hogy óriási szeretettel fogadtak bennünket.

XLsport