Böczögő Dorina többfrontos terhelése

Az MTK-Budapest kiválósága, a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina, a női tornászválogatott legrutinosabb tagja az idei évtől már edzőként is szerepet vállal a magyar tornaéletben, de a középpontban természetesen még a versenyzés áll.

Tekintsünk vissza! Milyen évet zárt 2019-ben?
– Nem zártam rossz évet, a fő verseny tavaly a világbajnokság volt. Ott a gerenda pontszámom miatt némi hiányérzet maradt bennem, a másik két szert pozitívan értékelem. Ugyanez mondható el 2019-ről, bár túl sok versenyem nem volt, mert inkább a fiatalokra fektették a hangsúlyt.

Mind a klubodban, mind pedig a válogatottban a legrutinosabb versenyzőnek számítasz.
– Igen, bármennyire is fura ezt kimondani, én már a pályafutásom vége felé járok. A nagy cél számomra idén az Európa-bajnokság, oda szeretnék minél jobban felkészülni, és természetesen benne lenni a csapatban. Az év további részében pedig úgy gondolom, hogy a fiatalabbaknak kell több lehetőséget kapni a bizonyításra.
A felkészülés is rutinból megy?
– 
Ami azt illeti, az idei évben nem tervezek új elemeket beépíteni a gyakorlatokba, a meglévőket szeretném pontosabban bemutatni, illetve azokat újra felhozni. Egy-két kisebb változás lehet, hogy lesz a gyakikban, de alapvetően a tavalyiakkal készülök.
Maradjunk a rutinnál. Milyen egyfajta mentorként és versenyzőként is szerepet vállalni?
– Természetesen próbálom biztatni a lányokat és hasznos tanácsokkal ellátni őket, tetszik ez a szerep, de már készülök a versenyzői pályafutás utáni életre. Igazából már viszek egy csoportot a Postás SE-ben délutánonként, mondhatni kicsit el is kezdődött az életemnek ez a szakasza.

XLsport